Behandelingen

Ik ben volledig opgeleid tot voetreflex masseuse, en volg nu het laatste jaar van de driejarige opleiding tot therapeut. In mijn praktijk geef ik therapeutische behandelingen, maar je kunt er ook terecht voor heerlijk ontspannende voetmassages.

Ontspanningsmassage
Ontspanning is iets wat ons lijf vaak te kort komt. Onze jachtige manier van leven, de vele prikkels waar we aan blootgesteld worden door internet, smartphones, televisie, drukte en geluiden. Ons werk, de mensen om ons heen, ons gezin, het zorgen, controleren en op orde (proberen te) houden van alles…het draagt allemaal bij aan een gestrest gevoel. Hier zijn we soms al zo aan gewend dat vergeten wordt hoe ontspannen een lichaam aan kan voelen. Hoe fijn ontspanning voelt. Chronische stress zorgt voor veel lichamelijke en mentale klachten. 80% van alle ziektebeelden zijn gerelateerd aan stress. Ook in de Chinese geneeskunde wordt stress gelinkt aan orgaanproblemen en emotionele onstabiliteit.
Voetreflexologie is een heel effectieve behandelmethode bij stressklachten. Het zorgt voor een diepe ontspanning, waarbij het lichaam even pas op de plaats kan maken om te herstellen.

Een ontspanningsmassage kan geboekt worden voor de duur van 30 of 45 minuten.

Gerichte therapeutische behandelingen
Bij het opstellen van een behandelplan bij specifieke gezondheidsklachten hebben we eerst een intakegesprek waarin we je gezondheid en klachten bespreken. Na dit intakegesprek zal ik je een ontspanningsmassage geven, zodat het lichaam alvast wat tot rust kan komen ter voorbereiding van het verdere traject. Bij de 2e afspraak plan ik vaak een analytische massage in, een diagnose van de drukpunten op de voet, zodat ik alle informatie heb om hierna een behandelplan op te stellen.
Een behandelplan bestaat meestal uit 4 á 5 behandelingen gericht op het verminderen van de klachten waarvoor je komt.

Voetreflexologie is geen wondermiddel. Het helpt het lichaam zichzelf te herstellen, waarbij het soms ook nodig is aan te passen in welke mate je goed voor jezelf zorgt. Na een behandeling gaat het lichaam duidelijker laten weten wat het wel en niet graag heeft. Het helpt om hier alert op te zijn, en om te proberen er wat meer gehoor aan te geven. Als je er voor open staat kan ik je tips geven die ook voor verbetering van je gezondheid zullen zorgen. Ik voeg hier aan toe dat ik ook met liefde mijn mond hou als je hier niet op zit te wachten. De behandelingen zullen sowieso verlichting geven van de klachten.

In overleg is het eventueel mogelijk om bij je thuis de massage te ontvangen, op mijn mobiele massagetafel.