Burn-out & (chronische) vermoeidheid

Zit je tegen een burn-out aan? Voel je je super moe, overprikkeld, heb je heel veel ballen hoog te houden? Of zit je gewoon echt ín een burn-out? Je hebt je (hopelijk) ziekgemeld, maar met pech een werkgever die verwacht dat je hopelijk weer snel aan de slag kunt. Ben je herstellende, maar ‘schiet het niet echt op’?

Burn-out en oververmoeidheid; één van de meest voorkomende ziektebeelden van dit moment. Onze samenleving is veeleisend en staat geen zwakte toe. En die instelling kan je op de werkvloer behoorlijk wat stress opleveren. Zelfs zoveel dat je op den duur burn-out klachten ontwikkelt. Werkstress is beroepsziekte nummer één. Maar ook de zorg voor kinderen of een zieke ouder of partner kan ervoor zorgen dat er te weinig momenten zijn om bij te tanken. Dat er teveel druk op je schouders ligt. Ruim 17% van alle Nederlanders ervaart burn-out klachten. 

Voetreflexologie kan erg goed helpen bij het voorkomen van een burn-out en bij het herstellen ervan. Het lichaam is uitgeput en heeft rust nodig om weer langzaamaan energie terug te krijgen. Het zenuwstelsel heeft te lang in ‘aan’ modus gestaan, mag weer leren om uit te staan en te ontspannen. Bij een burn-out heeft dit ‘aan staan’ zo lang geduurd dat het lichaam is opgebrand. Dan is het essentieel om rust te nemen en teveel prikkels te vermijden. Voetreflexologie helpt met dieper slapen en een betere prikkelverwerking. Het draagt eraan bij dat het lijf op celniveau weer gaat herstellen en er langzaamaan meer draagkracht komt.
Zelfs huisartsen erkennen intussen de bijdrage die voetreflexologie geeft aan het herstel, mede door diverse wetenschappelijke onderzoeken die hebben uitgewezen dat voetreflexologie het lichaam daadwerkelijk in diepe rust brengt. Een rust die nog dagenlang voelbaar is het en reserves aan kan vullen waar zo veel behoefte aan is.