Voetreflexologie behandelingen

In mijn praktijk behandel ik door middel van voetreflexologie. Vaak gericht op specifieke gezondheidsklachten, maar ook omdat er vooral ontspanning nodig is in het lichaam. Iets waar met name voetreflexologie een immens effect op heeft. Alle behandelingen werken diep in op het zenuwstelsel.

Gerichte therapeutische behandelingen
Eigenlijk kan elke gezondheidsklacht, fysiek of emotioneel, door middel van voetmassages behandeld worden. Met name bij stress-gerelateerde klachten, slaapproblemen, vermoeidheid, hormonale klachten, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en andere pijnklachten kan voetreflexologie verlichting brengen. Bij het opstellen van een behandelplan bij specifieke gezondheidsklachten hebben we eerst een intakegesprek waarin we je gezondheid en klachten bespreken. Aansluitend aan dit gesprek zal ik de eerste behandeling geven.
Een behandelplan bestaat meestal uit vier tot acht behandelingen gericht op het verminderen van de klachten waarvoor je komt.
Belangrijk is wel dat er bij ernstige gezondheidsklachten ook een huisarts geraadpleegd wordt.

Ontspanningsmassage bij burn-out / vermoeidheid
Ontspanning is iets wat ons lijf vaak te kort komt. Onze jachtige manier van leven, de vele prikkels waar we aan blootgesteld worden door internet, smartphones, televisie, drukte en geluiden. Ons werk, de mensen om ons heen, ons gezin, het zorgen, controleren en op orde (proberen te) houden van alles…het draagt allemaal bij aan een gestrest gevoel. Hier zijn we soms al zo aan gewend dat vergeten wordt hoe ontspannen een lichaam aan kan voelen. Hoe fijn ontspanning voelt. Chronische stress zorgt voor veel lichamelijke en mentale klachten. 80% van alle ziektebeelden zijn gerelateerd aan stress. Volgens de Chinese geneeskunde en de natuurgeneeskunde hebben emoties en gezondheid een heel duidelijk verband met elkaar. En zo is dus ook stress en spanning vaak onderliggende oorzaak bij klachten.
Voetreflexologie is een heel effectieve behandelmethode bij stressklachten. Het zorgt voor een intens diepe ontspanning, waarbij het lichaam even pas op de plaats kan maken om te herstellen.
Een ontspannende voetreflexmassage duurt 45 minuten. Naast een gewone ontspannende voetmassage kun je ook een authentieke Chinese voetmassage boeken, zoals ze gegeven worden in de vele massagetoko’s in Azië. Iets pittiger en minder zacht, maar ook deze wordt door velen als heel erg diep ontspannend ervaren. Deze is eveneens 45 minuten.

Voetenbad vooraf
Bij Tao van de Zwaan start elke behandeling met een voetenbad. Zo kun je even rustig ‘landen’ in mijn ruimte, even de tijd nemen om aan te komen en alvast wat in de rust te kunnen zakken voordat je op de tafel komt liggen. Voor mij een fijn moment om even met je te connecten en te kunnen peilen hoe het met je is en waar je behoefte aan hebt.

Voetreflexologie is geen wondermiddel. Het helpt het lichaam zichzelf te herstellen, waarbij het soms ook nodig is op andere vlakken beter voor jezelf te gaan zorgen. Na een behandeling gaat het lichaam duidelijker laten weten wat het wel en niet graag heeft. Het helpt om hier alert op te zijn en om te proberen er wat meer gehoor aan te geven. Als je er voor open staat kan ik je tips geven die ook voor verbetering van je gezondheid zullen zorgen. Ik voeg hier aan toe dat ik ook met liefde mijn mond hou als je hier niet op zit te wachten.