Voetreflexologie behandelingen

In mijn praktijk geef ik therapeutische behandelingen, maar je kunt er ook gewoon terecht voor heerlijk ontspannende voet- en lichaamsmassages. Alle behandelingen en massages werken diep in op het zenuwstelsel.

Ontspanningsmassage
Ontspanning is iets wat ons lijf vaak te kort komt. Onze jachtige manier van leven, de vele prikkels waar we aan blootgesteld worden door internet, smartphones, televisie, drukte en geluiden. Ons werk, de mensen om ons heen, ons gezin, het zorgen, controleren en op orde (proberen te) houden van alles…het draagt allemaal bij aan een gestrest gevoel. Hier zijn we soms al zo aan gewend dat vergeten wordt hoe ontspannen een lichaam aan kan voelen. Hoe fijn ontspanning voelt. Chronische stress zorgt voor veel lichamelijke en mentale klachten. 80% van alle ziektebeelden zijn gerelateerd aan stress. Volgens de Chinese geneeskunde en de natuurgeneeskunde hebben emoties en gezondheid een heel duidelijk verband met elkaar. En zo is dus ook stress en spanning vaak onderliggende oorzaak bij klachten.
Voetreflexologie is een heel effectieve behandelmethode bij stressklachten. Het zorgt voor een intens diepe ontspanning, waarbij het lichaam even pas op de plaats kan maken om te herstellen.
Een ontspanningsmassage kan geboekt worden voor de duur van 30 of 45 minuten. Naast een gewone ontspannende voetmassage kun je ook een authentieke Chinese voetmassage boeken, zoals ze gegeven worden in de vele massagetoko’s in Azië. Iets pittiger en minder zacht, maar ook deze wordt door velen als heel erg diep ontspannend ervaren. Deze kan alleen voor de duur van 45 minuten worden geboekt.

Gerichte therapeutische behandelingen
Eigenlijk kan elke gezondheidsklacht, fysiek of emotioneel, door middel van voetmassages behandeld worden. Met name bij stress-gerelateerde klachten, slaapproblemen, vermoeidheid, hormonale klachten, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en andere pijnklachten kan voetreflexologie verlichting brengen. Bij het opstellen van een behandelplan bij specifieke gezondheidsklachten hebben we eerst een intakegesprek waarin we je gezondheid en klachten bespreken. Aansluitend aan dit gesprek zal ik de eerste behandeling geven.
Een behandelplan bestaat meestal uit 4 á 5 behandelingen gericht op het verminderen van de klachten waarvoor je komt.
Belangrijk is wel dat er bij ernstige gezondheidsklachten ook een huisarts geraadpleegd wordt.

Voetenbad vooraf
Veel mensen vinden het fijn vooraf de voeten in een heerlijk warm bad onder te dompelen. Bij Tao van de Zwaan kun je kiezen tussen een voetenbad met Chinese kruiden, die de doorbloeding verbeteren en de weerstand verhogen, of een voetenbad met magnesium. Een magnesium voetenbad is een goeie manier om het magnesium-peil in het lijf te verhogen, omdat het lichaam magnesium beter op kan nemen via de huid dan oraal. Magnesium is een mineraal wat het lichaam heel erg nodig heeft, maar wat veel mensen toch vaak iets tekort komen…vooral omdat stress magnesium in het lichaam afbreekt.

Voetreflexologie is geen wondermiddel. Het helpt het lichaam zichzelf te herstellen, waarbij het soms ook nodig is op andere vlakken beter voor jezelf te gaan zorgen. Na een behandeling gaat het lichaam duidelijker laten weten wat het wel en niet graag heeft. Het helpt om hier alert op te zijn, en om te proberen er wat meer gehoor aan te geven. Als je er voor open staat kan ik je tips geven die ook voor verbetering van je gezondheid zullen zorgen. Ik voeg hier aan toe dat ik ook met liefde mijn mond hou als je hier niet op zit te wachten.