Tuina massage

Tuina (spreek uit als ‘twiena’) is een Chinese massagevorm, waarbij acupunctuurpunten en meridiaan banen door middel van diverse grepen en drukpunten worden behandeld.
 Onbalans in de energie van het lichaam en blokkades in bepaalde gebieden kunnen door deze massage weer in balans gebracht worden. Uiteindelijk activeert Tuina hiermee het zelfherstellende vermogen van het lichaam.
Daarnaast heeft Tuina evenals andere massagevormen een aantal algemene, weldadige effecten zowel op het lichaam als de geest zoals het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfe, het bevorderen van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem, het maakt bewuster van het lichaam en brengt het lichaam en geest meer in balans.

Naast de voetreflextherapie, ben ik ook geschoold in Tuina reflexmassages. Zoals bijvoorbeeld rug/nek/schouderzones en hand/armgebied. Ik gebruik deze technieken als toevoeging op de voetreflex behandelingen, wanneer dit past bij de klacht van de cliënt.

Ook zijn er ontspannende combi-massages te boeken:

  • Combi-massage ‘Tiger’ 虎 – behandeling van 60 min, met zowel voetreflex als handreflex massage.
  • Combi-massage ‘Dragon’ 龍 – behandeling van 60 min, met zowel voetreflex als rug/nek/schouder-reflex massage.
  • Combi-massage ‘Tao’ 道 – behandeling van 75 min, met zowel voetreflexmassage,  rug/nek/schouder-reflexmassage en hand/arm-reflexmassage.