Tuina massage

Tuina (spreek uit als ‘twiena’) is een Chinese massagetechniek, waarbij acupunctuurpunten en meridiaan banen door middel van diverse grepen en drukpunten worden behandeld.
Anders dan de voetreflexologie, is deze massagetechniek toepasbaar op het gehele lichaam. Onbalans in de energie van het lichaam en blokkades in bepaalde gebieden kunnen door deze massage weer in balans gebracht worden. Uiteindelijk activeert Tuina hiermee het zelfherstellende vermogen van het lichaam.
Daarnaast heeft Tuina evenals andere massagevormen een aantal algemene, weldadige effecten zowel op het lichaam als de geest zoals het bevorderen van de doorstroming van energie, bloed en lymfe, het bevorderen van de ademhaling, het versterken van het immuunsysteem, het maakt bewuster van het lichaam en brengt het lichaam en geest meer in balans.

Naast de voetreflextherapie, ben ik ook geschoold in Tuina reflexmassages. Zoals bijvoorbeeld rug/nek/schouderzones en hand/armgebied. Vaak gebruik ik deze technieken als toevoeging op de voetreflex behandelingen, wanneer dit past bij de klacht van de cliënt. Een behandeling alléén gericht op de rug/nek/schouderzone kan ook geboekt worden, alleen valt deze behandeling niet onder de eventuele vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering, aangezien ik hiervoor nog deels in opleiding ben. De combi-massages zoals hieronder komen wel in aanmerking voor een vergoeding, mits de behandeling klachtgericht wordt toegepast. 

Diverse combinaties zijn te boeken via de ‘Boek nu’ knop:

  • Combi-massage ‘Tiger’ 虎 – behandeling van 60 min, met zowel voetreflex als handreflex massage.
  • Combi-massage ‘Dragon’ 龍 – behandeling van 60 min, met zowel voetreflex als rug/nek/schouder-reflex massage.
  • Combi-massage ‘Tao’ 道 – behandeling van 90 min, met zowel voetreflex als rug/nek/schouder-reflex als handreflex massage