Functionele Neurologische Stoornis (FNS) & andere neurologische ziektebeelden

Wat is een Functionele Neurologische Stoornis?

Een FNS wordt door de neuroloog gediagnostiseerd. Mensen die deze diagnose krijgen kunnen last hebben van een breed scala aan symptomen, zoals verlammingen, verdoofd gevoel in de huid, schokkende bewegingen, op epilepsie lijkende aanvallen, gehoorverlies of minder goed kunnen zien. De meeste patiënten hebben in meer of mindere mate pijn. Bij onderzoek is er niets aantoonbaar beschadigd in de delen van het lichaam waar de klachten zich voordoen. Het probleem zit ‘m in de hersenen, of beter gezegd: het onvermogen van de hersenen om signalen op de juiste manier te verzenden en te ontvangen.
Lang is deze stoornis niet erkend geweest en werden mensen weggezet in de hoek van psychisch patiënt. Maar gelukkig is er de laatste tijd steeds meer bekend en aantoonbaar in dit ziektebeeld.

FNS is een functioneel probleem van het zenuwstelsel. Functionele symptomen kunnen ontstaan na een ongeval, een hevige emotie, een ziekte, ernstige griep bijvoorbeeld, na narcose of een operatie zonder diepe narcose, in aansluiting op paniekaanvallen, maar soms is er geen duidelijke uitlokkende gebeurtenis aantoonbaar. Met name door onderzoek met MRI waarbij het functioneren van de hersenen in beeld wordt gebracht, wordt steeds duidelijker waar er in de hersenen iets misgaat.
Behandeling gaat vaak over hoe ermee om te leren gaan. Verder is er nog veel onduidelijk en lopen er diverse onderzoeken.

Voetreflexologie lijkt een hele goede methode te zijn om symptomen van FNS te verminderen en de draagkracht te verhogen. In mijn praktijk heb ik goede resultaten met mijn behandelwijze. 

Bekend met FNS? Ik nodig je graag uit in mijn praktijk. Hoe meer ervaringen, hoe beter!

Andere neurologische aandoeningen

Het zenuwstelsel is een ingewikkeld systeem in ons lichaam. Problemen en beschadigingen zijn, ook in de reguliere geneeskunde, lastig te behandelen. Ik ben opgeleid in de neuroreflexologie, een behandelwijze waarbij de zenuwbanen en (knoop)punten in het lichaam vanuit de voetreflexologie behandeld worden. Dit is een hele directe behandelmethode, waarbij ik heel secuur op zoek ga naar de plek waar de eventuele schade of een blokkade voelbaar is. Ook besteed ik aandacht aan het parasympatisch zenuwstelsel, het deel wat zorgt voor ontspanning en rust. 

Testimonial

Hier kan jouw stukje tekst